Automatische boorunit Verano

– Project

Automatische Boorunit Verano

In opdracht van Verano heeft BBTS een automatische boorunit ontwikkeld en gerealiseerd om horren te boren. Verano is specialist in systemen voor zon- en insectenwering. Alle hordoeken moeten worden voorzien van gaten waar de touwen door heen zitten. In het huidige proces worden de gaten in de horren 1 voor 1 met de hand geboord. Dit proces wordt met de nieuwe machine volledig automatisch.

Allereerst wordt met de barcode scanner de QR-code van de productieorder gescand. De PLC selecteert het bijbehorende boorprogramma. Vervolgens plaatst de operator de veiligheidskoker. Daarna kan het boorprogramma gestart worden. De machine boort automatisch alle gaten op 0,1mm nauwkeurig.  

BBTS heeft in dit project de gehele machine in huis ontwikkeld en gerealiseerd. Van het mechanisch- en elektrisch ontwerp, software programmering tot de realisatie van de machine. Ook is de machine voorzien van een CE-keurmerk, dit traject is ook gedaan door BBTS.

Al met al een prachtig project waarin BBTS van het idee tot de eindoplevering heeft verzorgd! Denkt u dat er in uw (productie)proces een automatiseringsslag gemaakt kan worden, neem dan vrijblijvend contact met ons op! We kijken graag vrijblijvend eens mee.

Wij zijn BBTS

Engineering & Technical solutions