Automatische snijmachine

Project

Automatische Snijmachine rubber buizen

In opdracht van Ruma Rubber heeft BBTS een automatische snijmachine ontwikkeld en gerealiseerd om uitsnedes te maken uit rubber buisomhulsels.  Ruma Rubber is specialist op het gebied van Rubber producten voor de industriële branche. Met deze machine kunnen er over de lengte van de buis rubberen profielen worden uit gesneden.

De buizen worden met de kraanbaan op de machine op de wielbokken geplaatst. Vervolgens kan met het klemsysteem de buis worden geborgd op zijn plek. Vervolgens kan de warme mesunit met het bedieningspaneel worden bewogen over de geleiding. Het warme mes wordt door de rubberen omhulsing van de buis getrokken. Wanneer deze geheel door de buis is gegaan kan de klem los worden gedraaid. Middels het handwiel, waar een rotatiemeter op zit, kan de buis precies het gewenste aantal graden worden gedraaid en daarna weer met de klem worden gefixeerd. En daarna kan de unit weer door de buis heen worden gestuurd. Dit proces herhaalt zich tot de gewenste aantal uitsnedes.  

Het frame is door de heftruckpockets makkelijk te verplaatsen en op verschillende hoogtes te gebruiken. 

Met deze machine is het productieproces voor het uitsnijden van de rubberen buizen binnen Ruma Rubber sterk geautomatiseerd. Heeft u ook een proces waarvan u denkt dat het geautomatiseerd kan worden. We komen graag met u in contact om naar de mogelijkheden te kijken. 

 

 

 

Wij zijn BBTS

Engineering & Technical solutions