Engineering automatische kabelhaspel

Project

Engineering automatische kabelhaspel. 

In opdracht voor, en in samenwerking met Trestec hebben we weer een mooie engineeringsklus mogen doen bij TKF Haaksbergen. Een dubbelspoelmachine, die in principe continu moet kunnen ophaspelen, bleek veel problemen te hebben met het wisselen van een volle haspel naar een lege haspel. De aluminium of koperen ader, die vanaf de bovenkant vanuit de groftrek wordt aangevoerd dient dan van de ene haspel te worden overgepakt door de andere haspel. Dit gebeurt op hoge snelheid en geeft flinke problemen als dit ‘overnemen’ niet goed gaat. Een kabelvanger moet de ader grijpen en goed vastklemmen, zodat deze kan worden afgeknipt door het snijmes. Het bestaande systeem bleek niet betrouwbaar te werken en vanuit de fabrikant kreeg men niet de oplossingen aangedragen die het kon oplossen.

BB3D heeft in dit project alle detail engineering, berekeningen en de uiteindelijke maaktekeningen aangeleverd. Omdat er weinig tot geen beschikbare tekeningen voorhanden waren, moest er veel worden inmeten. De montage is vervolgens weer verricht door de mannen van Trestec. Al met al een mooie samenwerking!

En niet zonder resultaat: – na het oplossen van de laatste kinderziektes – is er sinds de ombouw nauwelijks tot geen “miswissel” meer geweest.  Hebben ze de snelheid hebben kunnen verhogen en als resultaat hiervan bijna 30% meer productie hebben kunnen draaien op deze lijn!

Wij zijn BBTS

Engineering & Technical solutions