Engineering en productie aangedreven overname unit

Project

Engineering en productie aangedreven overname unit

Een industriële bakkerij in Twente had een zogenaamde spiral convenyor, bestaande uit twee transportbanden. De deling tussen deze twee transportbanden zorgde er voor de laatste broodjes die van de band kwamen bleven steken op de een-na-laatste band en dus altijd met de hand een zetje moesten krijgen om verder te gaan naar de laatste band.

Samen met, en in opracht voor Trestec ontwikkelden we een “aangedreven overname unit” (AOR), die met geribbelde aangedreven, gelagerde asjes ervoor zorgen dat de broodjes van de ene band worden overgezet naar de volgende band. Dit leek in eerste instantie redelijk eenvoudig, maar bleek in de praktijk toch wat complexer dan verwacht.

Dit had voornamelijk te maken met het feit dat de ruimte tussen beide banden niet parallel liep en dus de asjes ieder onder een andere hoek moesten worden gesteld. Daarnaast moest er rekening worden gehouden met poulieverhoudingen, om de AOR goed te laten verhouden t.o.v. de bandsnelheden. Al met al een erg leuk project, met succesvol resultaat!

We are BBTS

Engineering & technical solutions