Engineering noodstroom VU Amsterdam

Project

Engineering noodstroomvoorziening VU en Amsterdam UMC

Afgelopen februari is de noodstroomvoorziening voor de VU en Amsterdam UMC in gebruik genomen in de vorm van 4 DRUPS (Diesel Rotary Uninterruptible Power Supply). BB3D heeft, in opdracht van Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V., de installatie en bouwkundige aanpassing van het bestaande gebouw volledig in 3D uitgewerkt, alsmede de engineering verzorgt voor de plaatsing van de hoofdcomponenten en het ontwerp en werkvoorbereiding van de ruimteventilatie, hoofd- en stuurstroomgoten en koelwatertracés. Daarnaast heeft BB3D ondersteund in de uitvoering bij het plaatsen van de hoofdcomponenten.

 Samen met Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V. hebben we de lat hoog gelegd met betrekking tot het prefab produceren van alle kabelgoten, hoofdstroombekabeling, koelwaterleidingen en ventilatiekanalen. Al deze onderdelen zijn in de werkplaats bij Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V. vooraf geproduceerd op basis van het 3D model en op locatie gemonteerd.

 Na een jaar lang mee te hebben gewerkt in dit project zijn wij trots op het eindresultaat en de prettige samenwerking met Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V. en alle onderaannemers.

 

Hoe werken de DRUPS
De elektriciteitslevering aan de VU en Amsterdam UMC is onderverdeeld in twee soorten. De “Niet preferente elektriciteit” en de “Preferente elektriciteit”. Bij een uitval van het openbare elektriciteitsnet valt de Niet preferente elektriciteit uit, maar de Preferente elektriciteit blijft aanwezig. De noodstroomvoorziening zorgt namelijk voor levering aan dat Preferente net. In het ziekenhuis zijn bijvoorbeeld de operatiekamers en IC’s op de Preferente elektriciteit aangesloten. Bij de universiteit zijn onderzoeksvoorzieningen hierop aangesloten. Doordat de DRUPS alleen ingeschakeld worden bij een calamiteit, wordt er veel minder brandstof gebruikt.

Wij zijn BBTS

Engineering & Technical solutions